Opgezwolle en Hedon genomineerd voor award

Foto van auteur

11 december werden in het dagelijkse radio-programma NightLiveXS de genomineerden bekend gemaakt voor de NightLiveXS Awards 2007. Arctic Monkeys, Johan, Morrissey en Opgezwolle zijn dit jaar de grote kanshebbers met ieder drie nominaties op zak.

Bij de genomineerde podia wisten Tivoli, P60 en 013 zich ten opzichte van vorig jaar een plaats te veroveren ten koste van Atlantis, Nighttown en Patronaat. Beste Podium-Award 2006-winnaar Paard van Troje, maar ook Hedon Zwolle, Melkweg en Paradiso Amsterdam zijn opnieuw genomineerd. Festivals Appelpop, Noorderslag, Crossing Border, Summer Darkness en Huntenpop zijn nieuw in vergelijking met de vorige editie. 

 

Voor zeven van de elf cirkelzaag-vormige awards werden de tien genomineerden bepaald door eerlijk tellen van bijna duizend suggesties van LiveXS-lezers en luisteraars van NightLiveXS. Bij de overige awards (Wat Willen we Niet Meer Zien of Horen, Beste Nieuwkomer en Outstanding Achievement Award) geldt een open stemming, dus zonder genomineerden. Eerder uitgebrachte suggesties voor deze awards blijven geldig als stemmen.  Het uitbrengen van de stemmen door publiek zal dit jaar over een periode van drie weken verlopen (van 21 december tot en met woensdag 10 januari) via een papieren stemkaart in LiveXS Januari en via de website van LiveXS. Tijdens een live-uitzending vanuit Tivoli de Helling op donderdagavond 21 december zal de stemperiode starten. De Utrechtse band Silence is Sexy doet die avond samen met Solo een optreden, maar verricht ook de openingshandeling. De toegang tot deze feestelijke avond in Tivoli de Helling is gratis.  

De NightLiveXS Awards worden ook dit jaar uitgereikt in Paradiso Amsterdam op zondag 11 februari 2007. Elf acts waaronder A Balladeer, C-Mon & Kypski, Daan en The Family Stand verzorgen een optreden. Alle informatie is terug te vinden op www.nightlivexs.com

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)