Beeldbuis Filmfestival keert terug in Hedon

Foto van auteur

Zwolle – Na een afwezigheid van vier jaren, is het weer tijd voor een verse editie van het Beeldbuis Filmfestival. Het festival, dat zich op vrijdag 20 februari 2009 zal afspelen in poptempel Hedon te Zwolle, is een platform voor amateur- en semiprofessionele filmmakers die hun kunsten aan groot publiek durven te tonen. Daarbij maken ze kans op de hoofdprijs van € 1000,- én eeuwige roem valt hen ten deel.

Korte film houdt in dat je film niet langer mag duren dan 15 minuten. Daarbuiten is alles geoorloofd; van videoclip tot soap en van animatie tot documentaire. Alles mag dus, zolang het niet in strijd is met de Nederlandse wet. Met de slogan ‘Kill Your Darlings’, heeft de organisatie zijn campagne ingezet om zoveel mogelijk filmmakers over de streep te trekken hun film in te sturen. Soms moeten filmmakers hun lievelingsscènes om zeep helpen om een film weer kloppend te krijgen. Beeldbuis neemt de term nogal letterlijk en komt met een viertal beelden op de proppen waarin moord en dramatiek centraal staan.

Ook van plan om een bezoek te brengen aan Beeldbuis op 20 februari 2009? Verwacht een uniek en geniaal bioscoopbezoek met de beste selectie ingestuurde films, aangevuld met een randprogrammering om van te smullen.

Meedoen als filmmaker? Vind alle informatie die je nodig hebt op www.beeldbuisfilmfestival.nl of stuur een mailtje naar \n info@beeldbuisfilmfestival.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Beeldbuis Filmfestival keert terug in Hedon”

Reacties zijn gesloten.