Het weer: Droog en vrij zonnig, regen in aantocht

Foto van auteur

Bachlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het na een frisse ochtend in Zwolle, ’s middags nog een paar graden zachter dan op dinsdag. Op Koningsdag was het maximum 16 graden, woensdag is dat ongeveer 18 graden. Blijft het zo zacht? Nee, daarover verderop in dit weerbericht meer.

Over zon hebben we woensdag niet te klagen, want ze schijnt uitbundig. Vooral in de eerste helft van de dag gaat dat met weinig tot geen hinder van wolken. In de middag arriveert sluierbewolking, die de zon gedeeltelijk gaat afschermen. Desondanks is het dan zacht. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten. En het is een droge dag, wat van de donderdag niet gezegd kan worden.

Donderdag smelten een lagedrukgebiedje uit Engeland en eentje uit Frankrijk samen boven onze omgeving. Dit levert hier een regenstoring op, die ‘s morgens vroeg actief wordt. Tot de avond brengt de storing perioden met regen in Zwolle. De wind zoekt de noordhoek op, wat consequenties heeft voor de maximaal haalbare temperatuur. Die blijft achter, we keren terug naar ongeveer 13 graden.

Dat is ook de voor velen teleurstellende koelte waar Zwolle het tot en met het weekend mee moet doen. Bovendien schakelen we over van een droog en zonnig weertype naar veel meer bewolking en wisselvalligheid. Dagelijks is er kans op nattigheid, ook volgende week nog vermoedelijk. Welke kant het opgaat met het voorjaarsweer lees je in de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)