Zwolse Meraki zoekt acteur/actrice voor muziektheatervoorstelling Rumah Saya

Foto van auteur

Foto: Maan Limburg

Zwolle – Meraki Theaterproducties zoekt een acteur/actrice voor de nieuwe muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis). In deze voorstelling gaat de 3e generatie uit voormalig Nederlands-Indië opzoek naar de geschiedenis van hun grootouders.

Aan de hand van historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek laten de spelers in Rumah Saya zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun grootouders waren en wat zij destijds hebben meegemaakt. Er wordt specifiek gezocht naar een speler van de 3e generatie die verbonden is met de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië.

In Rumah Sauya (Mijn Thuis) staat de zoektocht naar de geschiedenis, familie en identiteit centraal. De toeschouwer krijgt een inkijk in het dagelijks leven van toen en nu, om zodoende de hiermee gepaard gaande emoties voelbaar te maken en om aandacht en erkenning te geven aan de impact van de gebeurtenissen.
De zoektocht naar de geschiedenis wordt ondersteund met muziek van zangeres Kim Pendjol. Rumah Saya zal begin oktober in première gaan in de Zwolse Theaters.
Meraki Theaterproducties maakt voorstellingen met een maatschappelijke en journalistieke inslag vanuit de hedendaagse realiteit. Waar het theater een thuisbasis voor iedereen moet zijn gaat Meraki Theaterproducties opzoek naar de verhalen van mensen die ontheemd zijn of geen thuis hebben. Eén van de voorstellingen waarmee Meraki Theaterproducties landelijke bekendheid vergaarde was de voorstelling OSSO – zonder (t)huis met in de hoofdrol dak- en thuislozen jongeren die het publiek meenamen in hun leven.
Rumah Saya (Mijn Thuis) wordt medemogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Vfonds, VSBfonds, Cultuurparticipatie Overijssel, Cultuur en Kwaliteit Zwolle, Zwolse Theaters, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en Stichting het Hervormd Weeshuis.

Reageren kan door voor 26 mei een korte voorstelvideo van jezelf in te sturen met jouw motivatie en ervaring naar info@meraki-theaterproducties.nl.