Dinoland Zwolle heropent vrijdag de poorten

Foto van auteur

Dinoland-directeur Martyn Besselsen met triceratops

Zwolle – Dinoland Zwolle heropent op vrijdag 21 mei de poorten. Nu de coronaregels het toelaten, is het hoog tijd om de jeugd weer te laten genieten van het park en alle dino’s. Er staan de bezoekers weer behoorlijk wat verrassingen te wachten.

Sinds de opening van Dinoland Zwolle vijf jaar geleden is het niet meer zo stil geweest in het park. Daar waar normaal gesproken honderden bezoekers per dag het park bezochten, was het de afgelopen maanden erg rustig in Dinoland. Hoewel er altijd mensen waren die het toch maar even probeerden, weet Dinoland-directeur Martyn Besselsen.

“Bijna dagelijks kwamen er toch kinderen aan de deur, vaak met hun ouders, die stiekem door de poort gluurden of er toch niet iets te zien was. Helaas, we mochten echt niet open,’’ zegt Martyn Besselsen. Maar dat iedereen weer enthousiast was over de heropening van het avontuurlijke attractiepark mag wel blijken uit de reserveringen via de website. Vanaf het moment dat bekend werd dat Dinoland weer open mocht gaan zijn er al weer vele honderden kaartjes en enkele tientallen kinderfeestjes gereserveerd. “Hoera voor onze vaste schare fans!’’ juicht Martyn Besselsen over de terugkeer van de levendigheid in het park.

Vanaf vrijdag gaan de poorten van Dinoland dus weer open, en kan iedereen kennismaken met ‘oude bekenden’ onder de dino’s maar ook onze nieuwste aanwinst: een triceratops! Wereldwijd zo’n 65 miljoen jaar geleden uitgestorven, maar in Dinoland Zwolle maakt hij dagelijks z’n rondjes. Een beetje bang voor deze metersgrote nieuwe aanwinst? Hoeft niet, de triceratops is echt een lieverdje – en eet gelukkig alleen maar planten!

Dinoland Zwolle neemt alle maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers – jong en oud – te waarborgen. Zo moet er vooraf worden gereserveerd voor een bezoekje, om al te grote drukte bij de kassa te voorkomen. Bovendien houden de trouwe ‘rangers’ van Dinoland er toezicht op dat iedereen voldoende afstand bewaart en zijn er overal in het park desinfectiepunten. Daarnaast is er een speciaal afgiftepunt voor de horeca gebouwd pal naast het terras. Maar nog belangrijker: de shows die normaal gesproken zouden worden gehouden in het dinotheater, worden bij de juiste weersomstandigheden nu zo veel mogelijk buiten gegeven. Kortom, Dinoland Zwolle is er weer helemaal klaar voor – ze zijn nog lang niet uitgestorven!