Humanistisch Verbond Zwolle en Omstreken verwelkomt vijfhonderdste lid

Foto van auteur

500e lid Humanistisch Verbond Zwolle
Foto: Rob Kooloos

Zwolle – De Zwolse afdeling van het Humanistisch Verbond verwelkomde vorig jaar haar vijfhonderdste lid.

Om dat nu alsnog te vieren, bracht de afdelingsvoorzitter twee cadeaus langs bij het nieuwe lid. Voorzitter Rob Kooloos: “Simone is een van de vele nieuwe leden die we met het Humanistisch Verbond in onze regio mochten verwelkomen de afgelopen tijd. Voor ons is het getal van vijfhonderd leden een belangrijke mijlpaal die we niet voorbij wilden laten gaan.” De Zwolse afdeling van het Humanistisch Verbond meldt dat ze steeds meer leden krijgen.

Simone werd verblijd met een mooie bos bloemen én met een goed boek, namelijk de humanistische bloemlezing. Ze reageerde heel enthousiast op de geschenken. De bos bloemen was speciaal samengesteld in de kleuren van het Humanistisch Verbond: paars/oranje. De bloemlezing is een verzameling teksten en gedichten met een humanistische portee. Dit boek is een paar jaar geleden door de afdeling zelf samengesteld, dankzij een legaat van Anke Jelsma.

Simone hoopt snel in het echt humanisten te kunnen ontmoeten. Door de coronamaatregelen staan bijeenkomsten nog altijd op een laag pitje. Maar zodra het weer kan, pakt de afdeling de draad weer op en worden er weer lezingen, cursussen en andere ontmoetingen georganiseerd. Hierbij richt de afdeling zich op Zwolle, maar ook op de wijde omgeving van de stad: van Kampen tot Raalte en van Meppel tot Hattem. Voorzitter Kooloos: “Het is mooi om te merken dat zelfs nu alles noodgedwongen stilligt nog steeds veel nieuwe leden zich melden. Op naar de zeshonderd!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)