Het weer: Overgangsdag naar droog en zonnig weer

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is een overgangsdag. We gaan van wisselvalligheid naar bestendigheid. Met veel zon! Donderdag maakt Zwolle eerst nog kans op buien, maar in de middag worden dat er gestaag minder. Tegen de avond houdt ook de bewolking het voor gezien.

De middagtemperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden. Overdag is de wind nog nadrukkelijk aanwezig. Kracht 4, een matige bries uit het westen tot noordwesten. In de avond gaat hij liggen. Het klaart breed op, er staat Zwolle een mooie zonsondergang te wachten. Aanvang voorstelling: 21.35 uur. Een hogedrukgebied dat door de Duitse weerdienst Waltraud is gedoopt, nestelt zich boven onze omgeving.

Dankzij Waltraud gaat het de komende dagen enorm de goede kant op, voor de liefhebbers van zon en warmer weer onder ons. Plenty zon kunnen zij verwachten en zeer weinig regenwolken. Ja, voor de liefhebbers van regen in Zwolle wordt het doorbijten tot minstens medio volgende week. Pas dan maken zij weer kans op nattigheid, ook al zal het lang niet zo veel voorstellen als de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Want Waltraud wordt waarschijnlijk afgelost door een nieuw hogedrukgebied dat de meeste neerslag op afstand houdt.

Vrijdag en het weekend zien er zonnig uit. Er zijn ook wolken, maar blauw is de hoofdkleur boven Zwolle. Het kwik loopt op naar waarden tussen 18 en 20 graden. Inderdaad, een goed voelbare temperatuurstijging, doordat de wind niet meer uit het noordwesten komt maar uit het noordoosten. Vaak is hij trouwens zo zwak dat je hem in de stad niet eens merkt. In de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdagochtend levert die windstilte mist op, mogelijk op uitgebreide schaal.