Krakers mogen blijven zitten

Foto van auteur

De krakers van het pand aan de Assendorperstraat 117 mogen voorlopig blijven zitten. Dat is de uitkomst van het kort geding dat op donderdag plaats vond. Er kwam daarbij niet eens een uitspraak van de rechter aan te pas.

De krakers en eigenaar Lindeman troffen elkaar donderdagmorgen bij de rechtbank. Daar werd voor een verrassende oplossing van het geschil gekozen. De krakers en de eigenaar sloten onderling een overeenkomst. Lindeman vindt het goed dat de krakers in het pand blijven zitten, maar wil wel, dat wanneer hij een huurder voor het pand heeft, het pand kunnen gebruiken. De krakers moeten dan een maand voordat de huurder zijn intrek kan nemen het kraakpand verlaten. Ook moeten bezichtigingen door potentiële huurders mogelijk zijn in het gebouw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Krakers mogen blijven zitten”

 1. Gefeliciteerd krakers,

  hopelijk zijn de azijnzeikerts stil en doen ze nu eindelijk eens mee met het weggeefinitiatief en hebben jullie zaterdag veel weg te geven.
  Ik hoop dat het aanslaat in Zwolle en dat het een blijvend succes wordt.
  WFvN, GA NU EEN OOK EEN KIJKJE NEMEN?

 2. @John:
  Dit (eigenaar akkoord) maakt voor mij een enorm verschil tussen wel/geen spullen brengen naar de weggeefwinkel. Dus zal ik nu zeker niet uitsluiten dat ik m’n spullen d?¡?¡r naartoe breng.
  Ik zal er niet zomaar gaan kijken maar mocht ik weer een ‘grote opruiming’ houden dan heb ik dus nu wel een 3e adres waar het spul naartoe zou kunnen, dan zal ik er uiteraard ook een kijkje nemen.

Reacties zijn gesloten.