Het weer: Zonnig en vrijwel wolkeloos

Foto van auteur

Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het stralend zonnig in Zwolle. We beginnen met een blauwe en wolkeloze lucht boven de stad, pas rond de middag kunnen een paar onschuldige witte stapelwolkjes in beeld verschijnen. Het zijn er minder dan op zondag en er valt helemaal niks uit.

De wind komt uit het noordoosten tot oosten, maar in de ochtend is hij nauwelijks merkbaar. In de middag soms wel zwakjes. De temperatuur is ‘s morgens rond zes uur het laagst met ongeveer 7 graden, in het buitengebied mogelijk iets koeler. Daarna gaat het kwik in de lift: naar ongeveer 25 graden in de middag. In sommige zonovergoten Zwolse tuinen wordt het warmer dan dat. De verwachte zonkracht (UV-index) bereikt rond het middaguur 6 tot 7. De maximaal mogelijke waarde in Nederland is 8.

De instraling is dus stevig en dat betekent smeren voor wie in de zon werkt, zit of ligt. Honderd procent zonnig en kurkdroog is het ook dinsdag. ‘s Morgens vroeg hebben we meteen al 10 graden op de thermometer staan en in de middag wordt het op veel plaatsen in de stad warmer dan 25 graden. Dat is een zomers temperatuurniveau. Valt er verder nog wat te zeggen over het weer?

Dat het op woensdag nog iets warmer wordt. Ondanks wat wolkenveldjes op grote hoogte, die verder geen kwaad kunnen. De meeste zonnestraling gaat er dwars doorheen.

Donderdag en vrijdag krijgen we te maken met meer bewolking en misschien (onweers)buien vanuit het zuidwesten. Buien of geen buien, de temperatuur in de tweede helft van de week keldert niet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)