Het weer: Zachte en zonnige start, later meer bewolking

Hanzeboog
Foto: Hans Smit

Donderdag begint met zonneschijn boven Zwolle. Wolken zijn er ook al, maar nog niet zo veel als in de middag en avond. De bewolking hoort bij een oprukkende storing. De zuidwestenwind neemt ’s middags toe naar matig, kracht 3. Regen blijft nog op afstand.

Woensdag telde als een echte zomerse dag in Zwolle want diverse weerstations in de stad tikten ’s middags 25 graden aan. Donderdag wordt dat niet gehaald. Maar de dag start al zacht met 16 graden en ’s middags wordt het dik 21 graden en dat is ook warm voor de tijd van het jaar.

Donderdagavond is bewolking binnengetrokken. De wind neemt af en draait van zuidwest naar zuid, een zogeheten krimpende wind, die vaak een weersverslechtering aankondigt.

En inderdaad bereikt de voorkant van een regenstoring Zwolle al in de kleine uurtjes van vrijdagmorgen. Volgens de huidige berekeningen kan het tijdens de ochtendspits even flink doorregenen. Rond het middaguur is de meeste nattigheid voorbij maar naspetteren is mogelijk. In de loop van de middag wordt het wolkendek dunner. De middagtemperatuur is ongeveer 21 graden

In het weekend is de zon helemaal terug. Twee mooie dagen door een hogedrukgebied boven ons hoofd. Zaterdag is het droog bij een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden. Zondag wordt het iets warmer door wind uit zuidelijke richtingen. Ook dan blijft het waarschijnlijk droog in Zwolle.

Foto 1
Hanzeboog - Foto: Hans Smit
Hanzeboog
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)