Museum De Fundatie opent op 5 juni

Foto van auteur

Museum de Fundatie
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het is geweldig om na al die maanden weer bezoekers te kunnen ontvangen in Museum de Fundatie. Om dit te vieren is Museum de Fundatie Zwolle in 2021 elke zaterdag van 17 tot 21 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Verder zal museum De Fundatie de gebruikelijke openingsuren en tarieven behouden.

Vanaf 5 juni ziet de bezoeker honderd jaar activistische kunst in drie nieuwe tentoonstellingen. Het werk van Duits Dadaïst, fotomonteur en politiek kunstenaar John Heartfield (1891 – 1968) vormt de basis. Fotografie plus Dynamiet is het grootste overzicht van het oeuvre van deze influencer avant lettre dat ooit in Nederland te zien is geweest. De tentoonstelling is samengesteld door de Berlijnse Akademie der Künste en ging daar vorig jaar in première.

Na Zwolle reist de tentoonstelling verder naar de Royal Academy of Arts in Londen. Gelijktijdig laten alumni en docenten van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht activisme van nu zien in de expositie Van wie is de wereld?. TRIK en studenten van ArtEZ leveren een bijdrage aan deze tentoonstelling met verkiezingsaffiches.

Beeldend woordkunstenaars Sticks (Junte Uiterwijk) en Typhoon (Glenn de Randamie) bieden juist tegenwicht en maken ruimte voor contemplatie in hun multimediale installatie ONDER WATER. ONDER WATER en Van wie is de wereld? zijn onderdeel van de Fundatie Future Factory, het
laboratorium van Museum de Fundatie, waarin multidisciplinaire makers nieuwe kunst maken
voor een nieuw publiek.

Locatie