Handen wassen blijft, Weerspiegelen ook

Foto van auteur

Zwolle – Nu de deuren van de samenleving verder opengaan, pakt ook het project Weerspiegelen de draad weer op. De inspirerende 20-seconden gedichten, te vinden op de spiegels van verschillende horeca in Zwolle, bleven de afgelopen maanden binnenstromen. Ook deze gedichten krijgen een plek op de spiegels van cafés, theaters, restaurants, hotels, wijkcentra en cultuurhuizen.

Handen wassen bleek de afgelopen maanden de simpelste manier om virussen te bestrijden. Dat is de reden dat juist nu, nu de binnenstad weer open mag, de stichting Groeten uit Zwolle verder gaat met Weerspiegelen. Het verbindt handen wassen met poëzie, de stad en kunst. Maar bovenal gaat Weerspiegelen om culturele inspiratie opdoen in een open stad, want wat hebben we dat gemist de afgelopen maanden.

De stadsdichter Sarah Lucassen maakte daarom het gedicht ‘Open’. Dit gedicht is terug te vinden op een van de vele spiegels in Zwolle. Van het gedicht is ook een ansichtkaart gemaakt. Arnold Fransen van stichting Groeten uit Zwolle: “Je hebt letterlijk iets om over naar huis te schrijven. Met de kaart kun je je bezoek aan de Zwolse binnenstad op persoonlijke wijze met iemand delen.”

Naast de spiegels, is het gedicht ‘Open’ van Lucassen ook te zien in een video van Lex Olthof. In de video, gemaakt op de Pelserbrug zit ze op de LadderZit. Dit een ander project van de stichting Groeten uit Zwolle. “Zo verbinden we het verhaal van een open, communicatieve en gezellige stad aan elkaar”, zo Ivar van Veen van Groeten uit Zwolle.

Eind juni zijn alle nieuwe 20-seconden gedichten geplaatst. Van Veen: “Ik hoop dat de teksten en woorden lezers nog lang blijven raken. Door het handen wassen komen we op nieuwe wijze in aanraking met cultuur. Een issue dat we blijven belichten. Cultuur mag niet om zeep gaan!”

Video 1
Video: Weerspiegelen 2021 OPEN / Sarah Lucassen