Nieuwe leeftijdsgroepen krijgen alleen nog prikafspraak voor BioNTech/Pfizer of Moderna

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Het ministerie van VWS heeft besloten om voor nieuwe vaccinatieafspraken alleen nog het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna te gebruiken.

Dit gebeurt op advies van de Gezondheidsraad. Mensen die nog een afspraak gaan maken en het vaccin van Janssen zouden krijgen, krijgen vanaf nu Pfizer of Moderna. Dit maakte GGD IJsselland woensdag bekend.

Wie geboren is in 1967, ’68 of ’76 en al een afspraak heeft staan voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin, kan zijn of haar vaccinatie met het Janssen-vaccin komen halen volgens afspraak. Maar je kunt ook besluiten via de landelijke afsprakenlijn je afspraak te laten omzetten, zodat je BioNTech/Pfizer of Moderna krijgt.

Dit kan niet ter plekke op de vaccinatielocatie omdat daarvoor niet genoeg BioNTech/Pfizer klaarligt en ook niet via de regionale GGD. Het telefoonnummer om je afspraak te wijzigen, kun je vinden in je afspraakbevestiging.

Voor wie net gevaccineerd is met Janssen is er niets aan de hand. Dit vaccin beschermt je tegen een ernstig verloop van Covid-19. Eén prik is en blijft voldoende, aldus GGD IJsselland.

Alle nieuwe afspraken voor wie nu aan de beurt is voor coronavaccinatie bij de GGD zijn voor het BioNTech/Pfizer- of Moderna-vaccin.

Zie ook de nieuwsberichten op ggdghor.nl

Bron: GGD IJsselland