Het weer in het weekend: Zaterdag kans op een dikke bui, zondagmiddag opklaringen

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend zijn er buien actief boven Nederland. Het is goed mogelijk dat er ook eentje over Zwolle schuift. Zo’n bui kan overdreven tekeergaan, met onweer, veel regenwater en mogelijk hagel. Dit hangt samen met een koufront dat van west naar oost passeert.

Dat gaat langzaam en zorgt voor bijzonder onbetrouwbaar weer. Ook rond het middaguur kan het spoken. De bewolking is zo dik dat de zon meestal onzichtbaar blijft. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk van richting. In de middag en avond trekt hij aan naar een dikke windkracht 3 uit west tot noordwest. De buien worden in de loop van de middag minder actief. De temperatuur ‘s morgens is een graad of 17, in de middag ongeveer 21 graden. Dat is inderdaad een stuk minder warm dan de afgelopen dagen.

In de nacht van zaterdag op zondag slaapt de stad onder een wolkendek. Het is droog terwijl er een matige noordwestenwind blijft staan.

Zondagochtend is de buienactiviteit in onze omgeving gering. Toch kan geen droogheidsgarantie worden gegeven. Misschien is er ’s morgens toch nog sprake van enig gedruppel. Liefhebbers van zonneschijn kunnen hun hoop vestigen op de zondagmiddag. Er zijn diverse weermodellen die opklaringen in de middag berekenen. Een maximumtemperatuur rond 20 graden bij een matige wind uit noordwest tot noord.

Na het weekend zien we behalve wolken geregeld de zon. De wind zit in de noordhoek, wat zorgt voor een gematigde maar acceptabele middagtemperatuur rond 22 graden in Zwolle. Er is onzekerheid over de komst van forse buien op dinsdag. Deze kwestie bekijken we in de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)