PvdA wil dat Zwolse kinderen veilig zwemmen

Foto van auteur

Zwolle – De zwemlessen hebben door corona een achterstand opgelopen. Dat betekent dat er nu kinderen zijn die nog geen zwemdiploma hebben of te weinig zwemervaring hebben.

Met name bij de zwemlessen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is een grote achterstand opgelopen en dat baart de PvdA zorgen. “We weten allemaal wat er kan gebeuren wanneer kinderen niet goed kunnen zwemmen”, zegt PvdA-raadslid Selma Hoekstra. “Daarom vraag ik het college van burgemeester en wethouders om deze wachtlijst zo snel mogelijk aan te pakken.”

“Alle tekenen voor een mooie zomer zijn aanwezig; de kwaliteit van de meeste Zwolse zwemplassen zijn op orde, het begint mooier weer te worden, de zwembaden zijn open en de coronamaatregelen worden versoepeld. Het kan bijna niet mooier, bijna…” zegt PvdA raadslid Selma Hoekstra. “Want zwemmen moet wel veilig zijn voor kinderen in onze waterrijke stad. Daarvoor hebben ze een diploma nodig en zwemervaring. Precies die twee dingen zijn in het gedrang gekomen door corona.”

Coronamaatregelen waren van invloed op de zwemvaardigheid van onze kinderen. Kinderen die wel hun diploma hebben behaald, konden niet goed oefenen. Hoekstra: “Zwemmen is net als autorijden, je moet blijven oefenen anders raak je de vaardigheid kwijt.”

Na een telefonische rondgang langs Zwolse zwembaden verzoekt de PvdA het college om wachtlijsten zo snel mogelijk op te lossen. Raadslid Selma Hoekstra stelt de vragen maandag 14 juni tijdens de raadsvergadering. Deze vergadering kan iedereen online volgen via de website van de gemeente Zwolle. Alle vragen kunt u nalezen op de website van de PvdA: www.zwolle.pvda.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)