Het weer: Warme zomerdag met weinig wind

Foto van auteur

Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is een mooie, warme zomerdag met weinig wind. In de vroege ochtend is eerst misschien wat laaghangende Noordzeebewolking en mist aanwezig in de regio Zwolle. Een grotere kans om daarin terecht te komen, heb je als je ‘s morgens vroeg op pad gaat naar het noorden.

Mist en laaghangende bewolking worden door de krachtige ochtendzon vlot opgeruimd. De zon heeft het overgrote deel van de dag vrij spel boven de stad. Bewolking beperkt zich tot hoge dunne sluierwolken en een enkel stapelwolkje, verder is de hemel blauw. Het blijft natuurlijk droog. De minimumtemperatuur in de nacht is 12 graden en overdag stijgt het kwik naar ongeveer 26 graden. Ook de rest van de week ziet er zonnig en droog uit, dankzij aanhoudende hogedrukinvloed.

Aanvankelijk was er enige twijfel over de tweede helft van de week, maar ook dan handhaaft het zonnige zomerweer zich. De Zwolse thermometers lopen geleidelijk nog iets verder op. Af en toe, zoals vermoedelijk op woensdag, zijn de stapelwolken wat dikker en uitgestrekter. Dat is maar tijdelijk, want de zon houdt de weerteugels deze week stevig in handen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)