Gemeente controleert brandveiligheid horeca

Foto van auteur

Bezoekers van de Zwolse horeca moeten ook in de Kerstperiode kunnen vertrouwen op veiligheid tijdens het uitgaan. Horecabedrijven in Zwolle kunnen daarom vanaf maandag 18 december rekenen op veiligheidscontroles. Medewerkers van de gemeentelijke brandweer en de afdeling Toezicht en Handhaving controleren de brandveiligheid van de horeca in de stad.

De actie volgt op de integrale horecacontrole tijdens het WK Voetbal afgelopen zomer. Van de negentig horecabedrijven die toen gecontroleerd zijn op brandveiligheid, bleken slechts vijftien bedrijven in orde.

Tijdens de kerstperiode worden veel horecabedrijven extra versierd. Het is belangrijk dat die versiering de (brand)veiligheid van de bedrijven niet vermindert. Daarom wordt gecontroleerd op de toegankelijkheid van vluchtwegen, het functioneren van nood- en transparantverlichting en brandveilige kerstversiering. Uiteraard is het ook belangrijk dat personeel op de hoogte is van afspraken over brandveiligheid.

De horeca is geïnformeerd over de controle. In de brief zijn ook tips gegeven voor brandveilige kerstversiering en mogelijkheden om de veiligheid te controleren.

December is een gezellige maand: feestelijke versiering en verlichting horen daar bij. Het belang van veiligheid mag daarbij niet uit het oog worden verloren. De gemeente rekent op ieders medewerking om van december niet alleen een sfeervolle, maar ook een veilige maand te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gemeente controleert brandveiligheid horeca”

  1. dit is echt een rot gedoe weetje echt niks voor mensen je kunt ze net zo goed effe killen of verbrands ze maar lekker .
    goed voor vlees erg lekker

Reacties zijn gesloten.