Het weer: Meeste bewolking verdwijnt, aangename temperatuur

Foto van auteur

Vreugderijkerwaard
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Dinsdag is het minder warm in Zwolle. Dat komt door zeewind uit het noorden tot noordoosten. Het is maar tijdelijk, woensdag krijgen we een tropisch warme zuidoostenwind.

Maar eerst de dinsdag. In de nacht en vroege ochtend passeert een zwak front, dat voor bewolking zorgt. Het front – zonder regen – en de meeste bewolking verdwijnen in de ochtend naar het zuiden. Stapelwolkjes blijven over en op grote hoogte sluierbewolking, waar de zon doorheen schijnt. In de nacht is de minimumtemperatuur naar ongeveer 15 graden gedaald. Dinsdag overdag stijgt het kwik in de stad naar zo’n 24 graden, helemaal geen onaangename temperatuur. De wind is slechts zwak.

In de nacht van dinsdag op woensdag daalt het kwik naar ongeveer 13 graden. Wie zich wil wapenen tegen de hitte die op woensdag en donderdag wordt verwacht, heeft nu een laatste kans om het huis te koelen. In de nachten die volgen lukt dat niet meer. Woensdag– en donderdagnacht komt de temperatuur op veel plaatsen in de stad waarschijnlijk niet onder de 20 graden. Dit is een uitzonderlijk hoge nachttemperatuur.

Woensdag en donderdag kunnen we in Zwolle overdag 30+ °Celsius op de thermometers verwachten. Er is veel zon, maar er ontwikkelen zich ook stapelwolken. In de loop van donderdag kunnen ze uitgroeien tot een onweersbui.

De grootste buienactiviteit met mogelijk heel veel regenwater wordt vrijdag verwacht, volgens de huidige berekeningen. Maar misschien barst het onweersgeweld al in de nacht van donderdag op vrijdag los. Dit houden we natuurlijk in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)