Mobiele collectanten gezocht voor MS Collecteweek

Foto van auteur

Zwolle – De landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds wordt gehouden van 28 juni t/m 3 juli. Het MS Fonds is hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon willen collecteren.

Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed. Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)? Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten heeft, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de nieuwe campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’.

In de campagne zijn vijf mensen met MS te zien: Carla, Winston, Carlien, Kevin en Vera. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar zij hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS. Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten zij op indringende wijze zien welke impact de ziekte heeft op hun levens en welke diverse klachten en beloopsvormen er bestaan.

In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. De campagne geeft MS niet alleen letterlijk een gezicht, maar hij roept ook op om de ernst van de ziekte onder ogen te zien. Er wordt een letterlijke connectie gemaakt met het zenuwstelsel maar ook een koppeling met de emotionele kant van de ziekte en wat dit met patiënten doet.

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar mobiele collectanten. Zij collecteren met hun mobiele telefoon. Dit kan heel gemakkelijk kan vanaf het werk of vanuit huis. De opbrengst van de landelijke collecteweek maakt verschil voor 25.000 mensen in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan.

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren