Gemeente Zwolle gaat vaker vlaggen

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Net als andere gemeenten volgt Zwolle de landelijke vlaginstructie van de rijksoverheid aangevuld met momenten die voor de stad van betekenis zijn.

Omdat de gemeente het belangrijk vindt aandacht te hebben voor inclusiviteit en andere maatschappelijke ontwikkelingen gaat Zwolle op meer momenten in het jaar vlaggen.

Dat geldt onder andere voor vrouwen en de LHBTIQ+ gemeenschap. Zo wordt bijvoorbeeld voortaan ook op Roze Zaterdag gevlagd. Dat is de laatste zaterdag in juni, die dit jaar op 26 juni valt.

In de landelijke vlaginstructie zijn (inter)nationaal belangrijke dagen opgenomen. De instructie is leidend voor alle gemeenten in ons land en is te vinden op www.rijksoverheid.nl. In de vlaginstructie van de gemeente Zwolle zijn de landelijke vlagmomenten aangevuld met dagen die voor de stad van betekenis zijn, zoals de Bevrijdingsdag van Zwolle op 14 april.

Incidenteel vlaggen
In principe wordt op vaste momenten gevlagd vanaf de Peperbus en bij het stadhuis en stadskantoor. In bijzondere gevallen wordt er landelijk, provinciaal en lokaal incidenteel gevlagd, zoals bij nationale rouw (denk aan de ramp met MH17) of een bijzonder jubileum (75 jaar VN 2020).

Vaker vlaggen
Omdat de gemeente Zwolle hecht aan inclusiviteit en maatschappelijk draagvlak vlagt de gemeente nu op meer momenten per jaar. De actuele vlaginstructie met de bijbehorende data voor 2021 is terug te vinden op www.Zwolle.nl.

Nieuwe vlaggen voor inclusiviteit en veteranen
Voor de LHBTIQ+ gemeenschap is jarenlang gevlagd met de regenboogvlag. Recent is er een nieuwe vlag die de uitbreiding en inclusiviteit van de LHBTHIQ+ gemeenschap weerspiegelt. Ook is er een veteranenvlag ontwikkeld waarmee voortaan wordt gevlagd op zowel de landelijke als de lokale Zwolse Veteranendag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Gemeente Zwolle gaat vaker vlaggen”

  1. Misschien gaybrapad ook weer eens een likje verf 😉 of is dit inmiddels.al gedaan, zat 2.maanden geleden geen kleur meer op.

Reacties zijn gesloten.