Tijdelijk extra verlichting bij Park de Wezenlanden

Foto van auteur

Foto: Gerrit-Jan Mondria

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft vandaag bij Park de Wezenlanden tijdelijk extra verlichting geplaatst naar aanleiding van meldingen van overlast.

Met deze maatregel wordt de mogelijkheid voor politie en handhaving om toezicht te houden in de avond- en nachturen verbeterd en worden donkere plekken in het park waar de gemelde overlast voorkomt verlicht. Deze maatregel is tijdelijk en wordt wanneer het niet meer nodig is direct ingetrokken.

Park de Wezenlanden is een van de plekken waar Zwollenaren en bezoekers graag komen om te recreëren en te ontmoeten. Vanwege het warme weer en het feit dat het langer licht is buiten blijven mensen langer aanwezig in het park, tot in de nachtelijke uren. De afgelopen tijd heeft de gemeente meldingen gekregen van geluidsoverlast, opstootjes en het achterlaten van afval rond dit tijdstip. En doordat de verlichting in het park om 23:00 uur uitgaat en het daardoor donker wordt, is het lastiger voor handhaving en politie om te zien om wie het gaat en deze personen aan te spreken op de overlast. Daarom heeft de gemeente besloten om tijdelijk extra verlichting aan te brengen in de avond en nacht. Ook voor de veiligheid van politie en de handhavers zelf.

Flora en fauna
Het uitgangspunt in Zwolle is dat parken – vanwege flora en fauna – onverlicht zijn. Daarom laat de gemeente voor het nemen van deze maatregel onderzoek doen naar de effecten op flora en fauna en heeft hier een extern bureau opdracht voor gegeven. Op dit moment is er in afwachting van het onderzoek al rekening gehouden met een aantal voorlopige uitkomsten bij het plaatsen van de verlichting.

Informeren betrokkenen
De gemeente Zwolle heeft verschillende betrokkenen geïnformeerd over de tijdelijke maatregel. Denk hierbij aan bewoners, Natuurplatform Zwolle, de Provincie, Kinderboerderij Wezenlanden en Parkpaviljoen de Wezenlanden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)