Het weer: Wolkenvelden, zon en overdag droog

Foto van auteur

Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag droogt Zwolle op na de bak regen van maandag. De weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum tapten beide een etmaalhoeveelheid van ruim 20 millimeter water af. Dat betekent 20 liter regenwater per vierkante meter.

Nationaal gezien was Zwolle daarmee een middenmoter. Twente was de kletsnatte koploper met op veel plaatsen meer dan 45 liter regenwater per vierkante meter, in het westen van het land bleef de neerslag vaak beperkt tot ongeveer 10 liter per vierkante meter of minder. Dinsdag houdt Zwolle het overdag droog. Er is veel bewolking, die af en toe ruimte maakt voor de zon. Tegen de avond en in de nacht naar woensdag is er een heel kleine kans op een buitje.

Het wolkendek is gelaagd en in de middag lijkt het pakket tijdelijk dikker te worden boven Zwolle. De zon komt er dan moeilijk doorheen. De temperatuur klimt uit het doorweekte dal, het wordt ongeveer 18 graden dinsdagmiddag. De wind is zwak tot matig uit het noorden, kracht 2 tot 3.

Woensdag tot en met vrijdag is het droog. Regengebieden blijven op afstand door hogedruk boven de Noordzee. Verder valt op dat er weinig wind staat. Die komt uit noordelijke richtingen, zodat zomerse opwarming voorlopig een illusie is. We verwachten wel dat de Zwolse stadsthermometers vanaf woensdag een middagtemperatuur van 20 graden binnenslepen. Dat is ongeveer gemiddeld voor eind juni.