Het weer: Vrijwel droog, geleidelijk minder bewolking

Foto van auteur

Zwolseweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag droogt Zwolle op na de bak regen die zondag en maandag is uitgestort op de stad. De regenmeter van Weblog Zwolle in het centrum meldde een neerslagtotaal van ruim 40 liter per vierkante meter. Het weerstation in Stadshagen kwam op maar liefst 45 liter.

Dinsdag is er vooral in de eerste helft van de dag nog veel bewolking van de storing die de regen hier afleverde. Deze trekt weg naar Denemarken. Er is een kleine kans op een nagekomen spetterbuitje. In de middag neemt de bewolking steeds verder af, zodat de zon geleidelijk meer ruimte krijgt. De dag start met ongeveer 12 graden op de thermometer. In de middag loopt het kwik op naar ongeveer 18 graden. De wind komt uit richtingen rond west en is matig, kracht 3, misschien nog even 4. Dat is minder wind dan op maandag.

Woensdag wordt het nat. Een front trekt over vanuit het zuidwesten en zorgt voor veel bewolking en regenachtig weer. Volgens berekeningen ruim 10 liter regenwater per vierkante meter in Zwolle en omgeving. De wind is zuidelijk zodat onder de wolken de temperatuur nog richting 18 graden kan stijgen.

Donderdag is er meer zonneschijn, hoewel een bui nog steeds mogelijk is. De meeste tijd is het droog en het kwik gaat naar 20 graden. Na donderdag wordt het langzaam warmer. Het zijn vrijwel droge dagen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)