Het weer: Rustig met wolken en zon

Foto van auteur

Vreugderijkerwaard
Foto: Arjan van der Scheer

Zwolle – Woensdag is het rustig weer in Zwolle met een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog. Vermoedelijk lossen de wolken tegen de avond enigszins op, wat de kans op een mooi zichtbare zonsondergang vergroot. De zon gaat even na tien uur onder in het noordwesten.

De temperatuur is ‘s morgens rond acht uur ongeveer 13 graden. ‘s Middags wordt op diverse plaatsen in de stad 20 graden aangetikt, op andere plekken lukt dat net niet. Een gematigde temperatuur, die door velen als prettig wordt ervaren. Er ligt een gebied met hoge luchtdruk boven de Noordzee, dat voor droog weer en noordenwind zorgt. Die wind is niet storend, want slechts zwak tot matig, kracht 2 à 3. Ook de komende dagen is de wind zwak vanuit de noordhoek.

Sterke opwarming valt daarom binnenkort niet te verwachten. Maar een lichte stijging van temperatuur zit wel in het vat voor Zwolle. We klimmen naar een waarde in de buurt van 23 graden. Een prima temperatuur, niet te warm en niet te koud. Er blijft aanvoer van bewolking die de zon soms dwarszit, maar tot het weekend is de kans op neerslag klein. Op sommige weerkaarten voor het weekend zijn buien te zien en op andere ontbreken ze. Het weekendweer is dus nog onzeker.