Het weer: Lekkere temperatuur, toenemende bewolking, later misschien een buitje

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend rond zonsopkomst om kwart over vijf is het fris in Zwolle. In de nacht is het behoorlijk opgeklaard, waardoor de temperatuur misschien wel onder 10 graden zakt. Om acht uur ‘s morgens is het kwik alweer gestegen naar een graad of 12.

De zon doet het ‘s morgens vroeg het best. Daarna vult de hemel boven Zwolle zich geleidelijk met wolken. Een buitje aan het eind van de middag of begin van de avond is mogelijk. Maar je zult niet de straat uit spoelen. De wind is gedraaid en komt nu uit het zuidwesten in plaats van uit noordelijke richtingen, zoals in de afgelopen dagen. Die zuidwestenwind duwt het kwik meteen een paar graden omhoog. Je kunt ’s middags onder de bewolking 23 graden verwachten in de stad.

Een perfecte temperatuur voor velen. De zuidwestenwind neemt rond het middaguur toe van zwak naar matig, kracht 3.

In de nacht naar zaterdag blijft het kwik boven de 10 graden. Zaterdag overdag haalt Zwolle waarschijnlijk 25 graden binnen, wat zomers warm is. Het is even afwachten hoe de zon zich door alle (stapel)wolken heen slaat. Dat zou tegen kunnen vallen, maar ondanks dat zit genoemde zomerse temperatuur er wel in. Zaterdagmiddag en ook in het begin van de avond zou een stapelwolk kunnen uitgroeien tot een bui met onweer.

Zondag zou dat ook kunnen gebeuren, maar de onzekerheid daarover is groot. In het volgende weerbericht hopen we meer duidelijkheid over de buiigheid in het weekend te hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)