Het weer: Vooral ’s ochtends nat

Foto van auteur

Gasthuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is de bewolking dik boven Zwolle. Het begint al vroeg te regenen. Een frontensysteem trekt over en laat regenwater los, vooral ‘s morgens. Na het middaguur wordt de bewolking dunner, kans op een buitje houden we.

Misschien prikt later in de middag nog een zonnestraal door de wolken heen. De wind is aanwezig met kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten, een matige bries die ‘s middags het sterkst is. Het kwik stijgt van ongeveer 9 graden ’s morgens vroeg naar circa 12 graden ‘s middags. In de avond is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Intussen is een volgend frontensysteem alweer onderweg naar Zwolle. In de nacht naar woensdag is het nog droog, maar de frontale bewolking neemt toe.

Woensdagochtend trekt de zuidwestenwind aan tot vrij krachtig. De bewolking verdikt zich verder. In de loop van de ochtend vallen er de eerste regendruppels uit. Rond het middaguur schuift de actiefste regenzone over onze omgeving. De middagtemperatuur is zo’n 11 graden.

Donderdag en vrijdag houdt Zwolle het ook niet droog. Regenzones koersen vanaf de oceaan op ons af. Volgens de huidige timing komt het meeste regenwater hier neer in de nachten. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het ‘s middags ongeveer 13 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)