Rugby Club Zwolle temt de Big Bulls

Foto van auteur

Zwolle – Op het door de sneeuw gewitte veld zag je groene wonden van de strijd tussen de nummer één, Big Bulls en Rugby Club Zwolle (nummer twee). De heren van coach Eddy Dekker hebben laten zien dat ze als collectief de competitieleider kunnen verslaan. Rugby Club Zwolle – Big Bulls (Almelo) 17-0.

Als je de warming-up kon winnen, was deze zeker voor Zwolle. Waar de Big Bulls wat voor zich zelf aan het doen waren, was Zwolle binnen goed afgesproken structuren bezig met de voorbereiding voor de topper in de derdeklasse Noordoost.  Vanaf het fluitsignaal was te zien wat de opdracht was:  geef Almelo geen ruimte.  De heren van Almelo konden niet tot spelen komen,  bij elke poging tot aanvallen zagen ze Zwolle als een stier op een rode lap op zich afkomen. Dit resulteerde in paniek pasen en fouten.  Uit deze onrust kwam de eerste try van Jemain.  Deze try had ook door iemand anders gedrukt kunnen worden want de support was erg goed deze pot. De rust stand was 12-0.

Zwolle wilde meer winnen dan de Bulls. De fly-half van de Bulls wist niet meer wat hij met de bal moest doen. De aanval van de Bulls was geen wapen meer.  In de tweede helft konden de heren in blauw-wit nog een try drukken.

In het clubhuis was de stemming erg goed. Na de tegenstander bedankt te hebben voor de mooie sportieve wedstrijd werd ‘de Zwollenaar’ ingezet en met volle bost meegezongen door de spelers en supporters van Rugby Club Zwolle.

Volgende week 7 December speelt Rugby Club Zwolle thuis tegen de RAMS. Kick-off 14.00 op sportpark de Marslanden.

Meer info www.rugbyzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Rugby Club Zwolle temt de Big Bulls”

  1. Mooi tafereel
    Het was een mooi plaatje zondag op het rugbyveld. Alleen een beetje koud en heb de warme chocolademelk een beetje gemist, maar dat mag de pret niet drukken 🙂 De winst is binnen!

    Waar zijn de foto’s die gemaakt zijn?

Reacties zijn gesloten.