Het weer: Warm, later broeierig en kans op een onweersbui

Foto van auteur

Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag wordt de warmste dag van de week. Dat merk je ‘s morgens al. Om acht uur beginnen we met 18 graden op de Zwolse thermometers. Er is bewolking, maar de zon komt goed door. Het kwik klimt naar 27 graden in de middag.

In de loop van de middag wordt het broeierig. Er komen vanuit België stevige buien met onweer hierheen. Het is een buienzone die weliswaar vrij snel passeert, maar plaatselijk toch veel water kan achterlaten. In de tweede helft van de avond verdwijnen de buien. De wind stelt op maandag weinig voor, een zwak zuchtje uit het oosten. Behalve tijdens buien, wanneer rekening moet worden gehouden met stevige windvlagen. Bij de passage van de buienzone draait de wind naar westelijke richtingen en neemt even toe.

In de avond en nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden. Het is een kleffe nacht met weinig wind en een temperatuur die blijft steken rond 18 graden, wat een hoge nachttemperatuur is. In de nanacht stijgt de kans op een bui weer.

Dinsdagochtend arriveren opnieuw buien uit België boven de regio Zwolle. Die moeten we in de gaten houden, want mogelijk betreft het stortbuien met onweer. Dinsdagmiddag activeren de buien nog eens extra. De maximumtemperatuur is ongeveer 23 graden. Er is plenty bewolking op allerlei hoogtes, die de zon flink afschermt.

Woensdag is een tussendag met af en toe zon en kans op een bui. De middagtemperatuur doet een stap terug naar ongeveer 21 graden. In de tweede helft van de week neemt de kans op droog weer toe en geleidelijk warmt het op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)