Geen huurverhoging voor alle huurders van Openbaar Belang

Foto van auteur

Zwolle – De overheid heeft alle corporaties verplicht de huur voor een sociale huurwoning niet te verhogen. De huren van vrije sectorwoningen, bedrijfsruimten, woonwagens/standplaatsen, garages en parkeerplaatsen mogen wel verhoogd worden.

Openbaar Belang kiest er echter voor om de huurverhoging van 0% dit jaar voor al haar huurders te laten gelden. “Wij willen geen onderscheid maken,” zo zegt Sjoerd Quint, directeur-bestuurder bij Openbaar Belang. “De corona-pandemie is de aanleiding voor dit Rijksbesluit om sociale huren te bevriezen. Het is voor iedereen dezelfde situatie in Nederland en daarom is de huurverhoging voor al onze huurders bij Openbaar Belang op 0% gezet.”

Daarnaast heeft de corporatie per 1 april 2021 eenmalig de huur bij zo’n 200 huurders verlaagd. Het ging hierbij om huurders met een relatief laag inkomen die wonen in een woning waarvan de huurprijs inmiddels relatief hoog is. Er werd daarbij gekeken naar huishoudgrootte en gemeenschappelijk inkomen in relatie tot de kale huurprijs van de gehuurde woning.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)