Steven uit Zwolle krijgt 400.000e coronaprik in deze regio

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – In de regio IJsselland is vrijdag de 400.000e coronaprik gezet. De 26-jarige Steven uit Zwolle stroopte hiervoor de linkermouw van zijn T-shirt op. Hij had gekozen voor het Janssen-vaccin.

“Zodat ik met één prik op vakantie kan,” deelt hij in de Zwolse IJsselhallen mee. Steven voegt er nog aan toe dat hij ook wel twee prikken had willen halen van een ander vaccin. “Maar het lukte niet meer om die tweede prik voor de start van mijn vakantie in te plannen. Dus toen ik hoorde dat er 200.000 Janssen-vaccins beschikbaar kwamen heb ik daarop ingezet.”

Steven belde woensdag om 10.00 uur snel het voor deze prikactie opengestelde telefoonnummer 0800 1295. “Maar het lukte niet om meteen iemand aan de lijn te krijgen.” Steven was echter al van plan om zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan. “Ik ben het gewoon blijven proberen. En rond 11.30 uur kwam ik er doorheen,” zo blikt hij op deze spannende belochtend terug.

De ‘mijlpaalprik’ zelf is twee dagen later snel gezet. Steven werd enkele minuten na het betreden van de prikcabine al weer doorverwezen naar de (uit)rustruimte. “Een kwartier rustig aan doen en dan zit het er weer op.”

Bron: GGD IJsselland