Het weer: Veel bewolking, minder warm en misschien buien met onweer

Foto van auteur

Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is er veel bewolking en weinig zonneschijn boven Zwolle. Het is ’s middags met ongeveer 22 graden beduidend minder warm dan op maandag. Dit deel van de weersverwachting is vrij zeker.

Onzeker is echter of Zwolle dinsdag te maken krijgt met buien. En hoe zwaar eventuele buien uitpakken. De weercomputers verschillen van mening hierover. Een aantal berekent in de ochtend al een regen– of onweersbui boven onze omgeving. De meeste komen met een stijgende buienkans in de middag. Onweer en mogelijk veel regenwater in korte tijd is een scenario waar we in terecht kunnen komen, of er rakelings langsheen scheren.

De grootste buienactiviteit lijkt zich om Zwolle heen te gaan voltrekken, maar misschien krijgen we er toch flink wat van mee. De wind overdag is buiten de buien om zwak uit richtingen tussen west en noord. In de avond een tijdelijk iets toenemende wind uit noordelijke richtingen. Ook dan en in de nacht naar woensdag kan een bui niet worden uitgesloten.

De onzekere weersituatie wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied boven Noord-Frankrijk, dat naar Duitsland sukkelt. Er draaien actieve en minder actieve buienzones omheen, die Zwolle soms wel en soms niet bereiken.

Woensdag en donderdag zijn ook dagen met veel te veel bewolking en kans op buien. Onweer wordt niet meer verwacht. Door de noordwestenwind komt de maximumtemperatuur woensdag waarschijnlijk onder de 20 graden uit. Dit is de temperatuurdip van de week. Donderdag begint een geleidelijke temperatuurstijging in Zwolle.