Het weer: Dik pak bewolking, koel en kans op buien

Foto van auteur

Ossenmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag ligt Zwolle onder een dik pak bewolking met spaarzame kijkgaten voor de zon. Koele zeelucht wordt aangevoerd met een zwak tot matig noordwestenwindje, kracht 2 tot 3. De temperatuur stijgt naar ongeveer 18 graden en dat is beneden de maat.

Tussen al die bewolking boven de stad zitten buien. In de ochtend is er al kans op nattigheid en in de middag en avond wordt de kans op regenval groter. De regen is buiig van karakter, wat inhoudt dat er in korte tijd behoorlijk wat kan vallen maar dat het plaatselijk is. Onweer is onwaarschijnlijk. Een buienradar-app laat zien of een bui op jou afkoerst of niet. In de avond en nacht naar donderdag is er nog steeds veel bewolking waaruit soms regen kan vallen. Het is vochtig en nevelachtig.

Donderdag is de eerste dag van de zomermaand juli, maar het weer doet daar niet aan mee. Er hangt nog een hele massa bewolking tussen Zwolle en de zon. Vooral in de tweede helft van de dag lijkt het nat te worden, hoewel een enkel weermodel ook al regen inplant voor de ochtend. Het kwik haalt de 20-graden-grens niet: het is te koel voor de tijd van het jaar.

Vrijdag lijkt ook wisselvallig, maar met een temperatuur iets bóven de 20 graden. Zaterdag boeken we nog een paar graadjes meer temperatuurwinst. De zon breekt dan goed door en het blijft vermoedelijk droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)