Marco Schaap nieuwe directeur Educatieve Academie Hogeschool Viaa

Foto van auteur

Foto: Hogeschaal Viaa

Zwolle – Marco Schaap is per 1 september 2021 de nieuwe directeur van de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa.

Schaap viel bij christelijke hogeschool uit Zwolle op vanwege zijn brede leidinggevende ervaring, zijn visie en enthousiasme en zijn bekendheid met het hbo en de educatieve academie.

Marco Schaap (1966, getrouwd, woonachtig in Rijssen) werkte de afgelopen 19 jaar als directeur van de Julianaschool in Rijssen. Daar gaf hij leiding tijdens de sterke groei van de academische basisschool ,die groeide van 300 (2005) naar 875 (2019) leerlingen. “Dat bouwwerk staat en de organisatie is in staat om zich verder door te ontwikkelen”, aldus Schaap.

Marco Schaap is momenteel naast de aansturing van de Julianaschool, actief als projectleider van de Regionale Aanpak Personeelstekort. Ook is hij lid van de werkgroep opleidingsscholen binnen Scope (het samenwerkingsverband van 16 scholenclusters en de Educatieve Academie van Hogeschool Viaa) en werkt hij aan studentenbegeleiding en ontwikkeling van opleidingsscholen, eveneens binnen Scope.

Door zijn ervaring in het werkveld van het Primair Onderwijs en zijn werkzaamheden binnen Scope in diverse rollen start Schaap heel gericht en enthousiast in zijn nieuwe rol als directeur van de Educatieve Academie.