Leerlingen Gymnasium Celeanum in Day for Change Verkiezing 2021

Foto van auteur

Foto: Picknets

Zwolle – Leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle zijn met hun bedrijfje Picknets genomineerd voor de Day for Change Verkiezing 2021. De ontknoping komt steeds dichterbij. Wie zijn de meest creatieve, duurzame en succesvolle micro-ondernemers van dit schooljaar?

Anne, Iris, Nils en Yvonne van Gymnasium Celeanum hebben het bedrijf Picknets opgestart. Picknets maakt van oude kleding/textiel duurzame picknick kleden. De onderneming met de meeste publiekstemmen wordt de winnaar.

Het gymnasium Celeanum in Zwolle doet al ruim 8 jaar succesvol mee met Day for Change. Dit schooljaar is de deelname mede door Sira Consulting BV financieel mogelijk gemaakt. Ter voorbereiding op het starten van hun eigen onderneming ontvingen de leerlingen gastlessen over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap. Vervolgens mochten de leerlingen hun bedrijfsideeën presenteren aan een heuse jury met daarin medewerkers van de Rabobank en Day for Change. Met tips en adviezen vanuit de jury en een startkapitaal konden de leerlingen aan de slag!

”Day for Change is een heel mooi project waar leerlingen hun creativiteit, ondernemerschap en vaardigheden kunnen benutten en ontwikkelen. Samen met leeftijdsgenoten zijn leerlingen tot veel in staat. Het project maakt veel leerlingen hier bewust van en is daarom een heel waardevol onderdeel van ons onderwijs!” aldus Erik Bos, docent Aardrijkskunde Gymnasium Celeanum

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de titel: ‘Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen!

Day for Change gelooft in de kracht, de creativiteit en het ondernemerschap van mensen wereldwijd en daagt scholieren uit om met een microkrediet een duurzame onderneming op te zetten. De maakbedrijfjes leiden tot mooie duurzame producten zoals picknickkleden van oud textiel en insectenhotels van gerecyclede materialen. De opbrengst van al dit jong Nederlands duurzaam ondernemerschap komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd.

Vakjury
Uit alle inzendingen vanuit heel Nederland heeft een deskundige jury per schoolniveau drie finalisten gekozen. De vakjury bestaat dit jaar uit:

• Sophie Horstink (jonge ondernemer, aangesloten bij de Ondernemende Helden Academie)
• Ruud van Soelen (senior beleidsmedewerker Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij de Sociaal Economische Raad (SER) en bestuurslid Day for Change)
• Saskia Neven (adviseur marketing en communicatie bij Rabobank De Kempen)
• Timo Verbruggen (vlogger voor AZ en jonge ondernemer)
De jury beoordeelde de inzendingen op: duurzaamheid, winst en ondernemende vaardigheden ( creativiteit, originaliteit, initiatief, samenwerking en doorzettingsvermogen).

De finalisten voor het havo/vwo/gymnasium zijn:

Sharp and Shiny (messenslijpdienst) – Christelijk Gymnasium Utrecht
Vinty Wear (herbruikbare mondkapjes van gerecyclede stoffen) – Dorenweerd College, Doorwerth
Picknets (picknickkleden van gerecyclede stoffen) – Gymnasium Celeanum, Zwolle

In bovenstaande video’s vertellen de jonge ondernemers waarom zij de Day for Change verkiezing zouden moeten winnen. Wie verdienen volgens jou de titel ‘Day for Changemakers van het jaar 2021’? Je kunt stemmen op jouw favoriete onderneming! Dat kan via de website van Day for Change. Er kan tot en met zondagavond 4 juli 00.00 uur kan er gestemd worden. Op maandag 5 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

Stichting Day for Change
Day for Change opgericht in 2006, gelooft dat duurzame economische ontwikkeling, goed voor mens, dier en de planeet een belangrijke voorwaarde is voor een inclusieve wereld zonder armoede met gelijke kansen voor iedereen. Wij willen economische zelfredzaamheid vergroten door de ontwikkeling van duurzame ondernemende vaardigheden te stimuleren – wereldwijd. Met onze educatieprojecten werken we aan de vorming van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen bijdragen aan een eerlijker wereld. Jaarlijks doen ruim 100 scholen en meer dan 6.500 leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar mee.

Foto's 3
Leerlingen Gymnasium Celeanum in Day for Change Verkiezing 2021 - Foto: Picknets
Foto: Picknets
Leerlingen Gymnasium Celeanum in Day for Change Verkiezing 2021 - Foto: Picknets
Foto: Picknets
Leerlingen Gymnasium Celeanum in Day for Change Verkiezing 2021 - Foto: Picknets
Foto: Picknets

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Leerlingen Gymnasium Celeanum in Day for Change Verkiezing 2021”

Reacties zijn gesloten.