Huurders en SP in Zwolle starten offensief tegen wooncrisis

Foto van auteur

Zwolle – Zoek je een betaalbaar huis? Dan moet je jaren wachten, in Zwolle inmiddels gemiddeld 7 jaar. Geen betaalbaar huis kunnen vinden, ongezonde huizen met vocht en schimmel, verhuurders die klachten niet serieus nemen – het is aan de orde van de dag.

Zwolse huurders en de lokale SP pikken het niet meer. Zij doen mee met het landelijk offensief tegen de wooncrisis. Daarom gingen zij op zaterdag 3 juli de straat op om zoveel mogelijk verhalen over de wooncrisis te verzamelen.

Bob Rosier, actiecoördinator van de SP Zwolle: “Iedereen, van woningcorporatie tot de gemeente tot de politiek in Den Haag heeft de mond vol over de wooncrisis. Maar er echt iets aan doen, dat gebeurt niet. Wij doen daarom mee aan het maken van een groot zwartboek met verhalen over de wooncrisis en we begonnen op zaterdag in Dieze. Wij willen in Zwolle fatsoenlijk kunnen wonen.”

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De huren stegen de afgelopen 25 jaar met 21% terwijl de lonen met slechts 8% stegen. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de verhuurderheffing. De politiek in Den Haag, de gemeenten en de verhuurders moeten huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk bewijs dat het anders moet, zodat ze er niet meer omheen kunnen.” Na de zomer zal de SP het zwartboek presenteren en omzetten in voorstellen om de wooncrisis fundamenteel aan te pakken.

Iedereen met een verhaal over de wooncrisis kan dit ook online delen via sp.nl/wooncrisis.

1 gedachte over “Huurders en SP in Zwolle starten offensief tegen wooncrisis”

Reacties zijn gesloten.