Kaarsenactie voor Tibet in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op 10 december, de dag van de mensenrechten, houdt de Tibet Support Groep een ‘light a candle for Tibet’ actie. Op de Grote Markt in Zwolle komen om 20.00 uur Tibet Supporters bij elkaar om een wake te houden, een kaars aan te steken en licht en kracht sturen naar de politiek gevangenen in Tibet.

‘Light a candle for Tibet’ wordt georganiseerd door de Tibet Support Groep Nederland om stil te staan bij de Tibetanen die na 50 jaar bezetting en onderdrukking vol moed en door wanhoop gedreven, zijn blijven strijden voor vrijheid, rechtvaardigheid en een betere toekomst voor het Tibetaanse volk. Tibetanen, jong en oud, monniken en nonnen zijn afgelopen maart en masse, met gevaar voor eigen leven, de straat op gegaan in de hoop dat de Olympische Spelen een positieve verandering teweeg zouden brengen voor de mensenrechten in Tibet. Sinds de opstand in maart worden honderden Tibetanen vermist en rond de duizend Tibetanen zitten nu al maanden in de Chinese gevangenissen, zonder eerlijk proces.

In heel Nederland doen Tibetanen en Tibet Supporters mee met de actie ‘Light a candle for Tibet.’ 

In de volgende steden wordt een wake georganiseerd:

 •       Groningen op de Grote Markt, 
 •        Lelystad, Stadhuisplein,       
 •      Maastricht, locatie nog onbekend?,
 •        Zwolle, Grote Markt,
 •        Leeuwarden, voor de Harmonie,  Ruiterskwartier 4,       
 •      Den Haag, voor het Vredespaleis,     
 •       Amsterdam, Mahatma Gandhi monument aan de Churchill laan,
 •       Coevorden/ Assen, locatie nog onbekend,  
 • (voor meer informatie neem contact op met  info@tibet.nu

Light a candle
for those in darkness,
to find hope
in the darkest of days

De TSG heeft kaarsen laten maken met de tekst ‘Light a candle for those in darkness, to find hope in the darkest of days.’ Deze kaarsen kunt u in een pakketje van twee kopen voor 5 euro (excl. 1,76 verzendkosten) via  info@tibet.nu

Bij deze kaarsen is ook de toespraak ingesloten die tijdens de actie in Nederland wordt voorgelezen. U kan dan ook thuis om 20.00 een kaars aansteken en meedoen met de actie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Kaarsenactie voor Tibet in Zwolle”

 1. Doorgaans ben ik niet donatiegevoelig, maar voor deze actie maak ik graag een uitzondering, een goed initiatief en ik eet in het vervolg ook geen chinees meer!!

 2. is er ook een girorekening geopend ? ik heb nog wat ruimte in mijn donatiebudget en heb nog maar een kleine maand om deze op te maken voor dit boekjaar

Reacties zijn gesloten.