Het weer: Warm met zon, wolken en een kleine kans op een bui

Foto van auteur

Mozartlaan

Zwolle – Maandagochtend vroeg hangen er in het buitengebied van Zwolle plaatselijk mistbanken. Die verdwijnen snel, de zon is er rap bij en het warmt op. ‘s Morgens om acht uur is het al ongeveer 18 graden en het kwik stijgt aan het eind van de middag naar ruim 25 graden.

Een zomerse temperatuur, dankzij warme lucht aangevoerd vanuit het zuiden tot zuidoosten. Lucht die trouwens ook vochtig is, zodat zich gemakkelijk wolken vormen en het zicht niet super is. Steeds meer stapelwolken kunnen we in de loop van de dag verwachten boven de stad. En op grote hoogte waarschijnlijk ook veel witte sluierbewolking. Tussen de stapelwolken kan in de loop van de middag en in de avond een bui tot ontwikkeling komen. De kans dat het exact boven Zwolle gebeurt is maandag klein.

De wind zouden we haast vergeten te noemen, omdat hij zo zwak is. Hij komt uit oostelijke richtingen, in de avond en nacht draaiend naar noordoost.

Inderdaad, de wind zoekt de noordhoek op en lijkt daar deze week vast te komen zitten. Dat heeft consequenties voor de temperatuur. Zomerwarmte boven 25 graden is moeilijk haalbaar, maar meer dan 20 graden wordt het ’s middags wel deze week.

Dinsdag, woensdag en donderdag is het weer onbetrouwbaar door lagedrukinvloed ten oosten en zuidoosten van ons. In die richtingen kan ook de meeste regen – en onweer – worden verwacht. Dinsdag lijkt Zwolle op de rand van zo’n buiengebied met plaatselijk veel regen terecht te komen. Of er midden in, dat is nog onzeker. Hier komen we natuurlijk op terug in het volgende weerbericht op Weblog Zwolle.

1 gedachte over “Het weer: Warm met zon, wolken en een kleine kans op een bui”

Reacties zijn gesloten.