Het weer: Veel bewolking en vermoedelijk weinig regen

Foto van auteur

Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag beginnen we ’s morgens nevelig. Daarna is het weer in Zwolle net zo onvoorspelbaar als dinsdag. Toen bereikte de aangekondigde regen vanuit Duitsland onze regio overdag niet of nauwelijks.

Het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum van de stad noteerde slechts een millimeter regen en dat in Stadshagen helemaal niks. In Twente en delen van Salland miezerde het dinsdag wel urenlang. Luchthaven Twente had rond 18.00 uur ruim 10 millimeter afgetapt. Woensdag is de situatie vergelijkbaar onvoorspelbaar. Boven Duitsland veel buien, waar Twente zijn deel van meekrijgt, mogelijk ook met onweer, terwijl de neerslag in Zwolle vermoedelijk veel minder voorstelt. Misschien prikt de zon zelfs nog even door het uitgebreide wolkenpakket heen.

Hierbij valt de vrij hoge middagtemperatuur van circa 24 graden op. Een vochtige warmte. De wind komt woensdag uit het noorden tot noordwesten en heeft de neiging om gedurende de dag toe te nemen naar kracht 3 tot 4, een matige wind.

Donderdag hebben we ook te maken met hetzelfde weersysteem boven Duitsland. De kans op stevige buien met onweer lijkt aanzienlijk. In het volgende weerbericht hopen we beter zicht op eventuele (onweers)buien te hebben.

Vanaf vrijdag duwt een groot hogedrukgebied boven de Britse Eilanden de regen steeds verder weg. Bewolking wordt onderdrukt ten gunste van de zon. Het kwik stijgt naar zomerse waarden van 25+ graden in de middag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)