Het weer: Vriendelijk met zon en wolken

Kuyerhuislaan
Foto: Ank Pot

Woensdag is het weer tot rust gekomen. De buien die dinsdagavond in Salland en Twente soms meer dan 25 liter regenwater per vierkante meter stortten, zijn naar Scandinavië verkast. In Zwolle bleef het bij minder dan 10 liter. Wel werd in de stad schade door windstoten en blikseminslag gemeld.

Woensdag neemt de zon het over boven Zwolle. Ze maakt er in gezelschap van stapelwolken een vriendelijk weertype van. Opdrogen gaat prima, regen is er niet.

De tropenwarmte van dinsdag maakt plaats voor meer gematigde zomertemperaturen. ‘s Morgens is het ongeveer 17 graden in de stad, ’s middags zo’n 27 graden. De wind doet rustig aan vanuit het zuidwesten tot westen en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. In de nacht naar donderdag valt de wind weg. Het is wel duidelijk, we zitten tijdelijk onder wat hogedrukinvloed.

Tijdelijk, want een lagedrukgebiedje uit Frankrijk zet donderdag koers naar Duitsland. Bewolking ervan trekt over Zwolle en volgens de laatste berekeningen ook de regen aan de rand. Donderdagmiddag en –avond moet dat gebeuren. Mogelijk komt er behoorlijk wat water naar beneden. Maar we houden nog een slag om de arm, omdat de neerslaggrens dichtbij is. Ondanks de wolken stijgt het kwik voor de regen uit naar ongeveer 26 graden.

Na een bescheiden temperatuurdip op vrijdag door een koelende noordwestenwind, gaat de temperatuur in het weekend in de lift. Zwolle heeft dan 25 tot 30 zomerse graden Celsius op de thermometer. Een hogedrukgebied zorgt voor droog weer met zon en wolken.

Foto 1
Kuyerhuislaan - Foto: Ank Pot
Kuyerhuislaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)