Jonge Honden II én Kind in Beeld winnen Weeshuisprijs 2019-2020

Foto van auteur

Theatergroep De Jonge Honden II (voorstelling Wie Sport, Zondigt Niet)
Foto: Jan Amse

Zwolle – Het bestuur van het Weeshuis ontvangt elk jaar gemiddeld honderd aanvragen voor activiteiten of projecten gericht op Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Daar zitten veel mooie initiatieven bij. Elke twee jaar geeft het Weeshuis een extra waardering aan een bijzonder project of een organisatie die zich heeft bewezen.

Normaal gezien kan er maar één de winnaar zijn. Maar als gevolg van de pandemie leven we in een uitzonderlijke tijd. Daarom heeft het bestuur besloten een uitzonderlijke keuze te maken en niet één maar twee projecten te belonen met de Weeshuisprijs: Theatergroep De Jonge Honden II en stichting Kind in Beeld. Het bestuur is van mening dat beide partijen een belangrijke rol spelen in de Zwolse samenleving. En voor beide organisaties geldt dat ze tijdens de pandemie een manier hebben gevonden om hun project op alternatieve wijze toch vorm te geven.

Jonge Honden II werkt veel met jong acteertalent en valt met name op omdat deze met hun projecten ten behoeve van Theater Op de Dam (bijv. Wie Sport, Zondigt Niet, Kleine Vrede en Heen) de jeugd op een aantrekkelijke en eigentijdse manier in aanraking brengt met het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en de zinloosheid van oorlog. Ook de kleinschaligheid van de manier van aanbieden spreekt het bestuur aan.

Stichting Kind in Beeld zet zich al jaren in voor kinderen uit financieel kansarme gezinnen. Ook deze doelgroep past heel goed bij de doelstellingen van het Weeshuis. Kind in Beeld organiseert al vijf jaar Het Grote Sinterklaasfeest zodat ook deze kinderen op een speciale manier kunnen genieten van de traditie en het krijgen van een cadeautje.

De Weeshuisprijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500 dat elke winnaar naar eigen keus kan inzetten. De Jonge Honden wil het bedrag besteden aan de gratis toegang voor 100 kinderen uit financieel kansarme Zwolse gezinnen tot de voorstelling Oorlogswinter (reprise, 10+). Kind in Beeld wil het bedrag inzetten om nog grootser uit te pakken met Het Grote Sinterklaasfeest en extra acts in te huren waarvoor normaliter geen budget is.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis
Wij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)