Het weer: Grijs wolkendek, zon breekt later door

Foto van auteur

Beeldsnijderstraat

Zwolle – Vrijdagochtend zit er tussen de zon en Zwolle een groot grijs veld met bewolking. Het komt vanaf de Noordzee. Het idee is dat het boven land gaat oplossen, de kwestie is alleen wanneer dat boven de regio Zwolle gaat gebeuren.

In het ongunstige geval pas in de loop van de middag. Maar er zijn ook weermodellen die het wolkendek al rond het middaguur laten verbrokkelen. In het laatste geval mogen we net als donderdag rekenen op een middagzonnetje en een maximumtemperatuur rond 24 graden. Onder een hardnekkig wolkendek blijft het een paar graden koeler. Misschien is de wolkenlaag zelfs dik genoeg voor een enkel spatje motregen.

De wind is in de ochtend nauwelijks merkbaar, tegen de middag wordt hij zwak vanuit het noordoosten. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is het vrij helder. Wel schuift sluierbewolking langs de sterrenhemel.

Zaterdag is de wind oostelijk tot zuidoostelijk, maar onze blik moeten we richten naar het zuiden. Daar komt een onweersstoring vandaan, die in de loop van de dag boven Zwolle verwacht wordt. Zaterdagavond is de kans op een onweersbui het grootst, mogelijk een stevig exemplaar. Voor de buien uit is er nog wat zon. Een broeierige middagtemperatuur van 27 graden of nog warmer.

Zondag maken we vanaf de middag kans op een flinke onweersbui. In de ochtend heeft de zon waarschijnlijk al te kampen met flink wat bewolking op diverse hoogtes. Het kwik in Zwolle stijgt naar ongeveer 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)