D66 Zwolle: Gemeente mist ‘antenne’ voor betrekken inwoners bij initiatieven

Foto van auteur

Zwolle – Betrek mensen eerder bij plannen in hun buurt of straat. Laat dit initiatief niet over aan aanvragers van vergunningen voor bijvoorbeeld hoge zendmasten, maar informeer als gemeente proactief omwonenden over plannen die hen raakt.

D66 Zwolle roept het college hiertoe op nadat bewoners van de Energieweg in Zwolle Zuid per toeval ontdekten dat een hoge zendmast in hun straat wordt vervangen door nog een hogere mast.

De situatie om de zendmast aan de Energieweg geeft aan dat Zwollenaren nog niet blind kunnen vertrouwen op de antenne van de gemeente. D66 Zwolle blijft zich daarom inzetten om inwoners van Zwolle actiever te betrekken en roept het college op burgers proactief te informeren over zaken die hun directe leefomgeving raakt.

D66 Zwolle wijst hierbij op de rol die de gemeente heeft conform de nieuwe Omgevingsvisie (*) van Zwolle. Hierin wordt het volgende geschreven t.a.v. de verantwoordelijkheid van initiatiefnemers om buurtbewoners te informeren over veranderingen in de fysieke omgeving en over de rol van de gemeente daarin: “Uiteraard helpt de gemeente daarin. We hebben de nodige ‘antennes’ in de Zwolse wijken en het buitengebied, waardoor we initiatiefnemers op pad kunnen helpen in het leggen van contact en zorgen voor verbinding.”
D66 Zwolle constateert dat de ‘antenne’ van de gemeente ditmaal blijkbaar niet heeft gewerkt en vraagt het college op welke manier dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “D66 Zwolle: Gemeente mist ‘antenne’ voor betrekken inwoners bij initiatieven”

  1. De gemeente ‘mist geen antenne’ hoor. De gemeente weet precies wat ze doet om mensen niet of te des informeren om haar zin te krijgen. De overheid doet absoluut geen dingen als het zo uitkomt om de mensen wijzer te maken als ze zelf ergens belang bij heeft.

Reacties zijn gesloten.