Strijd om bekers schoolbasketbal

Foto van auteur

Zwolle – Woensdagmiddag streden ruim 200 basisschoolkinderen van elf Zwolse basisscholen om de felbegeerde basketbalprijzen. SportService Zwolle organiseerde in samenwerking met Landstede Basketbal dit jaar voor het eerst dit Zwolse schoolsporttoernooi voor basisschoolkinderen. De eerste prijzen waren voor De Vlieger en de Wilgenburg.

Vorig jaar was de belangstelling vanuit de scholen te weinig om het toernooi door te laten gaan, maar dit jaar is er aan belangstelling geen gebrek. Vanaf 13.30 uur startten de eerste teams uit de groepen 5/6 en 7/8 van elf Zwolse basisscholen om de strijd aan te gaan voor het schoolbasketbalkampioenschap. Dit jaar was de belangstelling voor het basketbaltoernooi overweldigend. De organisatie van dit toernooi is erg blij met de grote belangstelling, want dit geeft aan dat de basketbalsport het afgelopen jaar meer is gaan leven op de scholen en dus bij de kinderen.

Naast een winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden hieldden de scheidsrechters van Landstede (Basketbal) gedurende de middag de teams ook nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Landstede Basketbal hanteerden een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld werden.

Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal waren dergelijke gedragsregels. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ won aan het eind van de middag de Fair Play Prijs. Die eer ging naar groep 5/6 van De Vlieger loc. 1 team 2.

De uitslag:

Groep 5/6:

  1. De Vlieger loc. 2 team 1
  2. De Vlieger loc. 2 team 2
  3. De Vlieger loc. 3
  4. IJsselhof

Groep 7/8:

  1. Wilgenburg 2
  2. Werkschuit 1
  3. De Vlieger loc. 3
  4. De Vlieger loc. 2 team 2

SportService Zwolle en de schoolsporttoernooien

SportService Zwolle ziet, als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid, de schoolsporttoernooien als uniek middel om kinderen van de basisschool plezier te laten ervaren in sport en bewegen. Uiteraard benut SportService Zwolle de bestaande kennis bij de diverse sportverenigingen bij de organisatie van een schoolsporttoernooi.

De schoolsporttoernooien vormen een onderdeel van het programma van SportService Zwolle, waarbij zowel binnenschools als naschools toegewerkt wordt naar het aankomende schoolsporttoernooi. In de les bewegingsonderwijs en de wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten wordt gericht een aanbod georganiseerd, zodat de kinderen een goede voorbereiding krijgen op het schoolsporttoernooi. Dit schooljaar staan ook weer handbal, voetbal, tafeltennis en korfbal op de kalender.