Winterse a capella kerstzang

Foto van auteur

Zwolle – Drie koren; Multiple Voice, de Innsingers uit Zwolle en Puur Sang uit Emmeloord, gaven woensdagavond gezamenlijk een uitvoering in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Het a capella gezongen repertoire omvatte een selectie van wereldmuziek in Kerstsfeer. Zo kreeg de bezoeker een afwisselend programma aangeboden van traditionals, Carols, in maar liefst 5 verschillende talen variërend vanaf de 15e eeuw tot heden.

Multiple Voice (het voormalig studentenkoor) en de Inn-singers (zie foto) zijn beide neutraal gemengde a capellakoren uit Zwolle onder de enthousiaste professionele leiding van dirigent Jos Wijmans. Puur Sang is een vrouwenkoor onder leiding van de Gyöngyi Wiekeraad-Kovács. De samenwerking is aangegaan om een verrassend concert met elkaar neer te zetten. En dat lukte! Het totaal aantal zangers bedroeg maar liefst 60 personen. Het doel was de bezoekers mee te nemen in de sfeervolle wintertijd en het plezier in het zingen te laten zien. Daarin zijn de koren geslaagd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Winterse a capella kerstzang”

 1. jammer dat ik dit niet wist, of heeft weblog er al eerder melding van gemaakt. nu is het een verslag geweest ipv een aankondiging en heb ik een naar potje voetbal gezien op tv ipv deze supergemotiveerde (60 !!) mensen te bewonderen.

  =========

  Ja, is aangekondigd geweest en stond gisteren in de agenda.

 2. Geweldig koor dat Multiple Voice!

  En Joop niet getreurd, ze treden nog vaker op hoor:
  18 dec in de centrale bieb, naar mijn weten rond 19.30 uur
  en
  20 dec in de Oude Mars in Zuid – tijdstip weet ik niet maar kun je vast opvragen via hun website

 3. benieuwd
  Ik ben benieuwd naar het optreden in de Oude Mars. Een mooie locatie voor een kerstmarkt opgeluisterd door live kerstmuziek.

Reacties zijn gesloten.