Politie roept jongens op die boom hebben vernield op schoolplein van de Zevensprong zich te melden

Foto van auteur

Foto: Pim Haarsma

Zwolle – De politie Zwolle doet een oproep aan de twee jongens die woensdag 4 augustus een boom hebben vernield op het schoolplein van de Zevensprong in Stadshagen. De jongens liepen op die dag rond 15.00 uur op het schoolplein van de Zevensprong.

Een van de jongens liep naar het boompje toe dat op het schoolplein staat en begon eraan te trekken. Terwijl de boom werd vernield, filmde de ander hoe dit gebeurde. “Jullie realiseren waarschijnlijk niet dat dit de school geld kost,” zegt de politie in een oproep op Facebook. Het boompje moet worden weggehaald en er moet een nieuwe geplaatst worden. “En dat is zonde,” aldus de politie. Ze willen de jongens, van wie ze duidelijke signalementen hebben, de kans geven om zichzelf te melden op het bureau.

Jongen 1 vernielde het boompje. Hij is rond de 16 jaar oud, heeft een slank postuur, een lichte huidskleur en wat langer donker haar. Hij droeg die dag een wit T-shirt met aan de voorkant een print en op de achterkant over de ruggengraat zwarte letters. Verder droeg hij een zwarte joggingbroek en witte sneakers.

Jongen 2 filmde het hele gebeuren. Hij is rond de 16 jaar oud, heeft een slank postuur, een lichte huidskleur en wat langer donker haar. Hij droeg die dag een blauw T-shirt, een spijkerbroek en daaronder sneakers.

Deze jongens worden opgeroepen zich met hun ouders op het bureau te melden. Bellen met de politie mag ook op 0900-8844. Het nummer van de zaak is 2021373689.

Locatie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)