Berkum moet wat goedmaken tegen Swift

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Swift en de Zwollenaren zullen dan wat goed moeten maken na hun toch teleurstellende start in het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B. De bezoekers uit Amsterdam lijken hun vorm van vorig jaar nog niet te hebben gevonden, maar beschikken wél over een sterke selectie.

“We weten dat Swift een goede ploeg heeft, maar wij ook dus ik ben optimistisch,” kijkt Berkum-middenvelder Robert Schonewille vooruit. “Afgelopen zaterdag hebben we in fasen prima gespeeld, alleen viel het toen de verkeerde kant op. We zijn er een jaar uit geweest en moeten de draai weer vinden om in ons voetbalritme te komen.”

Droomstart
Swift had in de vorige jaargang een droomstart, want toen die competitie voortijdig werd afgebroken hadden de Amsterdammers al hun vier duels in winst omgezet. Dit seizoen begon de ploeg van trainer Martin de Groot echter stroever. Na een 3-3 remise bij Eemdijk werd er in eigen huis met 2-3 verloren van Genemuiden, waarna de eerste driepunter volgde door een 1-4 overwinning bij NSC Nijkerk. Vorige week kwam Swift op eigen terrein echter niet verder dan 0-0 tegen HZVV.

Swift had al voor dat duel een tegenvaller toen captain Daan Sutorius geblesseerd afhaakte en in de eerste helft verdween ook verdediger Daan Siegerist met een mogelijk ernstige blessure van het veld. Desondanks kreeg Swift in de beginfase kansen, maar HZVV was nog het dichtst bij de openingstreffer met een knal op de lat van het Swift-doel. Na rust was HZVV opnieuw enkele keren kansrijk, maar tot goals kwam het niet meer. Swift-trainer Martin de Groot bleek niet ontevreden over het behaalde punt. “We creëerden voldoende kansen om op voorsprong te komen en hebben achterin de nul gehouden. Met een punt op zak kunnen we weer richting volgende week kijken,” liet hij aan sportsite Het Amsterdamsche Voetbal weten.

Onderuit
Ook Berkum begon haperend aan het nieuwe seizoen, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra speelde tot nu toe één keer gelijk, won ook één keer maar verloor de andere twee duels. Afgelopen week gingen de Zwollenaren met 4-2 onderuit bij Volendam, één van de ‘toppers’ van de Hoofdklasse B in dit nog prille seizoen. Berkum startte daar uitstekend, want Chris van der Meulen schoot zijn ploeg na nog geen kwartier naar 0-1. Volendam kwam echter snel langszij en nam toen het heft steeds meer in handen, zodat de prima spelende thuisclub al vóór rust op 2-1 kwam. Na de hervatting werd het 3-1 en 4-1 en pas in het laatste kwartier kwam Berkum weer terug in de wedstrijd. Verder dan de 4-2 door Frank van der Burg in de 87e minuut kwamen de Zwollenaren, ondanks enkele goede kansen, echter niet.

Berkum staat nu op een voor veel fans wat tegenvallende 12e plaats, met één punt achterstand op Swift dat op de 10e plek bivakkeert. Voor beide ploegen is een overwinning dus cruciaal om aan te kunnen haken bij de middenmoot. De wedstrijd Berkum-Swift wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.45 uur af laat trappen.

Foto 1
VV Berkum
VV Berkum

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum moet wat goedmaken tegen Swift”

  1. 2-1 Precies zoals jij voorspelde Ad, mijn complimenten. Jij hebt er veel meer verstand van dan die chagrijn van een HTC-fan. Wat een azijnzeiker is dat zeg. Die loopt alleen maar zeiken over dingen waar hij helemaal geen verstand van heeft.

    En nu hoor je hem niet meer he? Hij zit zich weer te bezatten in de HTC kantine zeker. Haha zijn verdriet wegdrinken. De zielepiet.

    Volgende week tegen dat incestclubje uit tapijtstad. Ze hebben vandaag al kansloos verloren, dus dan moeten de spelers en TS allemaal bij de Pastor langskomen. Jeweetwel waarvoor. Hihi.

Reacties zijn gesloten.