Het weer: Blakende zonneschijn

Kleine Veerweg
Foto: Obbe Bakker

Woensdag drijft blakende zonneschijn de temperatuur in Zwolle op naar minstens 30 graden. Wolken zijn schaars, pas in de middag ontstaan afgeplatte exemplaren die de zon niet hinderen.

De dag trapt af met direct al 15 graden op de thermometer. Na de tropenhitte overdag blijft het ’s avonds lang warm buiten. De wind komt uit de oosthoek en is zwak, boven open gebied ’s middags misschien net even matig, kracht 3. In de avond gaat de wind liggen.

Dinsdag werd in de stad al 30 °Celsius aangetikt. Het officiële regionale KNMI-weerstation Heino kwam ’s middags tot 27,9 °Celsius. Zoals wel vaker is het tussen de bebouwing van Zwolle zo’n 2 graden warmer dan op het KNMI-meetpunt, dat meer buitenaf ligt.

Donderdag zijn de weersomstandigheden in Zwolle tropisch. Minstens 30 graden in de middag, met veel zon maar ook meer wolken. Het wordt broeierig, heel misschien verschijnt later op de dag een eerste bui. In de nacht van donderdag op vrijdag is de buienkans groter. De buien zijn net over de grens in Duitsland waarschijnlijk actiever.

Vrijdag komt de wind uit het westen. Minder warme lucht stroomt binnen, maar dik 20 graden zit er nog in, ook in het weekend. Zaterdag blijft het droog, zondag vermoedelijk niet.

Foto 1
Kleine Veerweg - Foto: Obbe Bakker
Kleine Veerweg
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)