Door en Pieter ten Berge: ’60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd’

Door (87) en Pieter (84) zijn 60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd.
Foto: Peter Denekamp

Wethouder Michiel van Willigen heeft woensdag een bezoek gebracht aan het echtpaar Ten Berge. Gisteren was het 60 jaar geleden dat Pieter (84) en Door (87) in het huwelijksbootje stapten. 

Pieter, een geboren Zwollenaar, ging in 1959 op kraamvisite bij zijn zus. Hij kreeg daar een kopje koffie ingeschonken door een leuke kraamverzorgster, Door Hoekjan uit Lemelerveld. Enige tijd later ging Pieter naar een dansavond bij Suisse in de Luttekestraat.

Daar werd hij aangesproken door een meisje. “Hoe is het met je zus?” vroeg ze. Pieter herkende kraamzuster Hoekjan gelijk en in de Zwolse binnenstad werd het fundament gelegd van een langdurige relatie. Na vier jaar verkering te hebben gehad, trad het stel in het huwelijk.

Tot op de dag van vandaag houden Pieter en Door zielsveel van elkaar. Pieter bevestigde dat vanmiddag nog eens toen Door hem vroeg of hij voor altijd bij haar wilde blijven. “Wij gaan nooit uit elkaar en ik hou van je,” zei hij liefkozend. Veel zorgen hoeft Pieter zich ook niet te maken, Door noemt hem steevast ‘liefje’.

Door en Pieter hebben een zoon, dochter en kleinkinderen. Sinds drie jaar is Door opgenomen in verzorgingshuis De Esdoorn. Pieter woont nog zelfstandig thuis. Dagelijks is hij bij zijn vrouw te vinden. Iedere avond drinkt hij samen met Door koffie. Daarna zit het stel samen op de bank televisie te kijken.

Pieter is altijd leraar Duits geweest in Amersfoort. Ondanks zijn leeftijd is hij nog fit genoeg om op de fiets naar zijn familie in de omgeving van Amersfoort te gaan. Hij vertrekt dan vroeg uit Zwolle, omdat hij ’s avonds wel weer bij zijn Door wil zijn.

Foto's 2
Door (87) en Pieter (84) zijn 60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd. - Foto: Peter Denekamp
Door (87) en Pieter (84) zijn 60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd.
Foto: Peter Denekamp
Wethouder Michiel van Willigen (links) feliciteerde woensdag het echtpaar in verzorgingshuis De Esdoorn.  - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Michiel van Willigen (links) feliciteerde woensdag het echtpaar in verzorgingshuis De Esdoorn.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)