Herman en Mina Poppe vieren 70-jarig huwelijk in Westenholte

Mina en Herman Poppe met burgemeester Peter Snijders.
Foto: Peter Denekamp

Herman (97) en Mina (96) Poppe vieren vandaag hun 70-jarig huwelijk. Burgemeester Peter Snijders ging maandagochtend bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Herman en Mina zagen in 1927 het levenslicht. Mina’s wieg stond in Genne en die van Herman in Veecaten. Herman en Mina groeiden op op een boerderij. Ze leerden elkaar kennen tijdens een familiebezoek en later na een kerkbezoek spraken ze af. Ze trouwden op 5 augustus 1954 en gingen wonen in het ouderlijk huis van Herman in de Vreugderijkerwaard. Het echtpaar kreeg zes zonen en drie dochters.

Het gezin woonde afgelegen, maar de koffie stond altijd klaar. De postbode, veehandelaar, bakker, wijkzuster, melkboer, familie en buren, iedereen was welkom. Ook de vrienden van de kinderen kwamen langs voor ze naar het café gingen. Mina deelde dan koffie uit onder het motto: “Waar koffie zit, kan geen bier zitten!”

De boerderij stond in de uiterwaarden, waardoor de familie regelmatig last had van hoogwater. Na twee extreme hoogwaterstanden waardoor het vee ergens anders moest worden gehuisvest, besloten ze de boerderij te verlaten.

Twee zoons zetten de boerderij voort in Steggerda. Herman en Mina verhuisden naar Westenholte. Mina hield van handwerken en Herman maakte tot zijn 95e regelmatig fietstochtjes, waarbij hij graag een praatje maakte.

Eind vorig jaar is het echtpaar naar woonzorgcentrum Westenhage verhuisd. Ze wonen daar redelijk zelfstandig met hulp van hun kinderen. Ze krijgen regelmatig bezoek, onder meer van hun achttien kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen.

Foto 1
Mina en Herman Poppe met burgemeester Peter Snijders. - Foto: Peter Denekamp
Mina en Herman Poppe met burgemeester Peter Snijders.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)