Verwarde man ongedeerd uit Almelose Kanaal gehaald door hulpdiensten

Hulpverleners brengen de verwarde man naar de gereedstaande ambulance.
Foto: Peter Denekamp

Een verwarde man is zondagavond in het water gesprongen bij de Schoenkuipenbrug. Hij negeerde omstanders, mensen die met bootjes voorbij voeren en de hulpdiensten door verder het Almelose Kanaal op te zwemmen. Hulpverleners haalden hem vanuit een bootje uit het water.

Tegen 22.00 uur sloegen omstanders alarm bij de 112-meldkamer. Die stuurde met spoed de ambulancedienst, brandweer en politie naar de Schoenkuipenbrug. De man zwom in het donker het Almelose Kanaal op. Een politieman, een brandweerman en een ambulancemedewerker stapten aan boord van een bootje met twee passanten.

Onder toeziend oog van veel publiek op de Schoenkuipenbrug werd de verwarde man vanuit het bootje uit het kanaal gehaald. De hulpverleners brachten hem aan boord van een woonboot bij de Turfmarkt. De man bleek ongedeerd te zijn, hij had geen water binnengekregen. Hij liep op eigen kracht met de hulpverleners naar de wal bij de Turfmarkt. Daar trok hij zijn natte kleren uit en nam plaats op een brancard. Zonder spoed werd hij even later door de ambulancedienst afgevoerd.

Niet de eerste keer
Rond de binnenstad van Zwolle springen regelmatig verwarde mensen in de stadsgracht of het Zwarte Water. Ook bij de Schoenkuipenbrug is al eerder iemand in het water gesprongen die niet gered wilde worden. Vorig jaar zomer werd een suïcidale man uit het Zwarte Water gehaald. Ruim twee maanden later pleegde hij een moordaanslag op een Zwolse politieman in de hoop doodgeschoten te worden.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op de website van 113-Zelfmoordpreventie.

Foto's 3
Hulpverleners brengen de verwarde man naar de gereedstaande ambulance. - Foto: Peter Denekamp
Hulpverleners brengen de verwarde man naar de gereedstaande ambulance.
Foto: Peter Denekamp
Verwarde man ongedeerd uit Almelose Kanaal gehaald door hulpdiensten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Verwarde man ongedeerd uit Almelose Kanaal gehaald door hulpdiensten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)